CSO Ormož d.o.o.

type your text for first image here

Institucionalno varstvo

type your text for second image here

Pomoč družini na domu

type your text for third image here

Razvoz hrane na dom

type your text for 4th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 5th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 6th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 7th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 8th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 9th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 10th image here

Spoznajmo se


Ormož je mesto pod obronki Slovenskih goric, zraslo na naravni terasi nad reko Dravo. Zaradi velikega števila sončnih dni v letu, ga imenujemo tudi sonce Prlekije. Mesto, bogato z zgodovino, so sekale pomembne prometne poti in ravnica nad Dravo je bila poseljena že okrog leta 2100 pr. n. št.


Ormožani smo ponosni na svoje korenine, svojo zgodovino in na svoje stare ljudi. Ker nam ni mar zanje, je občina leta 1998 ustanovila družbo z omejeno odgovornostjo z imenom Center za starejše občane, katere osnovni namenom je bil združiti vse aktivnosti za pomoč in celovito oporo starostnikom pri čim kvalitetnejšemu preživljanju njihove jeseni življenja tako v domačem, kot v institucionalnem okolju. Danes so večinske lastnice naše ustanove Občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, socialno varstvene dejavnosti pa izvajamo na podlagi pridobljenih koncesij.


Dom starejših občanov Ormož je odprl svoja vrata prvega marca leta 2002. Zgrajen je na levem bregu reke Drave in obdan z veliko zelenih površin, kar mu daje še poseben čar barvitosti in topline skozi vse letne čase. Umeščen je med naselje stanovanjskih hiš ter le nekaj minut hoje oddaljen od centra mesta, v neposredni bližini doma pa se nahaja zdravstveni dom, zobozdravstvena služba, lekarna in trgovina.


V domu 153. stanovalcem starejšim od 65 let, ki zaradi starosti in drugih okoliščin ne morejo več živeti doma, nudimo storitve stalne ali začasne oskrbe z nastanitvijo. Izjemoma sprejmemo tudi mlajše, ki zaradi kronične bolezni oziroma invalidnosti nujno potrebujejo domsko varstvo. Zgradba doma je novejša, sodobna, s funkcionalno notranjo zasnovo in opremo ter veliko svetlobe. Izbirate lahko med eno-, dvo- ali več posteljnimi sobami na stanovanjskem in negovalnem oddelku, posebno pozornost pa dajemo stanovalcem obolelimi za boleznijo demence ali sorodnih stanj. Vse sobe so opremljene s kopalnica s tuš kabino, ki je prilagojena potrebam starejših ljudi. V vseh sobah je omogočen dostop do kabelske televizije, stanovalci si jih po želji lahko opremijo z njim ljubimi predmeti ali manjšimi kosi pohištva, sobe v nadstandardnem delu pa imajo še klimatsko napravo in lasten balkon.


Stanovalci imajo možnost dostopa do skupnih teras, posedanja na domskem vrtu pod sadnimi drevesi ali brajdami, sobivanja z domskimi živalmi (mucami, ribami in ptički), možnost uporabe internetnega kotička, prebiranja knjig iz bogato založene domske knjižnice, ali si krajšajo čas z druženjem v kateri izmed interesnih skupin. Željo po zadovoljevanju duhovnih potreb, miru, sprostitvi in trenutkih samote lahko stanovalci zadovoljijo v kapeli, ki se nahaja ob avli doma, vsako soboto pa v domski jedilnici poteka tudi sveta maša.


Nudimo zdravstveno nego, socialno oskrbo, zdravljenje in rehabilitacijo. V dom ob vsakodnevnih obiskih splošnega zdravnika prihajajo še fiziater, nevropsihiater in diabetologinja. Izvajamo tudi počitniška bivanja in dnevno varstvo. V kuhinji za vas pripravljamo zdravo prehrano in različne vrste diet, vse prilagojeno potrebam starostnikov. Ob osnovni dejavnosti pa nudimo tudi še socialno varstveno storitev pomoči na domu in razvoz starostnikom prilagojene prehrane na njihove domove.


Prednosti našega doma sta majhnost in domačnost, kar omogoča neposredne in pristne medosebne odnose ter odprtost in povezanost z okoljem. Vsak izmed naših stanovalcev lahko v vrsti dejavnosti, ki jih ponujamo za zagotavljanje višje kakovosti sobivanja v našem domu, najde kaj zase. Ob vsem tam pa želimo ohraniti socialno mrežo naših stanovalcev, zato smo zelo veseli vsakršnega sodelovanja in vključevanja svojcev ter prostovoljcev v naše vsakdanje domsko življenje.