CSO Ormož d.o.o.

type your text for first image here

Institucionalno varstvo

type your text for second image here

Pomoč družini na domu

type your text for third image here

Razvoz hrane na dom

type your text for 4th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 5th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 6th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 7th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 8th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 9th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 10th image here

Sodelovanje s svojci

 

 

V želji zagotavljanja celostne oskrbe našim stanovalcem se zavedamo, da brez pomoči njihovih svojcev tega ne bi zmogli. Svojci nam predstavljajo nepogrešljivega partnerja, zato smo vedno veseli, ko obiščejo svoje starostnike, jih npr. peljejo na sprehod, jim ob obrokih pomagajo pri hranjenju (tako postrežena hrana našim stanovalcem še kako tekne! ), jim uredijo pričesko ali nam kako drugače pomagajo pri osmišljanju in soustvarjanju domskega življenja. Največkrat so ravno svojci tisti, kateri nam prenesejo želje, pričakovanja, potrebe stanovalcev in predloge ter dobronamerne kritike, ki so nam vodilo za naše kvalitetnejše spremembe.


Za boljše sodelovanje in povezovanje v širšo socialno mrežo naših stanovalcev smo zaposleni tudi vedno na razpolago svojcem preko individualnih pogovorov in svetovanj, vabimo jih na skupne domske prireditve, organiziramo srečanja svojcev in stanovalcev, npr. ob kreativnih delavnicah in praznovanjih rojstnih dni, kar nekaj svojcev pa je takih, ki so s časoma prevzeli vloge sovoditeljev prostočasnih skupin, ali postali aktivni člani v skupinah za izboljšanje kvalitete bivanja v našem domu, npr. v skupini za prehrano.


Zavedamo se, da so tudi svojci večkrat tisti, ki potrebujejo našo pomoč. Tudi njim želimo biti opora, saj se nenazadnje marsikdo izmed njih sreča z občutki krivde, ker je moral svoje starše dati v dom, sploh kadar temu botruje bolezen. Pri tem največkrat pomaga ravno razumevanje in prava beseda drugega svojca, ki se je soočil z enakimi občutki. V Centru za starejše občane tako poteka skupina za samopomoč svojcem z imenom »ZARJA«. Več o tem na tej povezavi.


V letu 2013 je pričel delovati tudi KLUB SVOJCEV, ki je namenjen svojcem, kateri želijo spremljati življenje v domu, sodelovati in ostati v stiku z vodstvom, se med seboj spoznavati in povezovati. Klub se sestaja nekajkrat na leto, v okviru njega pa organiziramo tudi predavanja strokovnjakov različnih področij, vezanih na starost in njene pojavne oblike.