CSO Ormož d.o.o.

type your text for first image here

Institucionalno varstvo

type your text for second image here

Pomoč družini na domu

type your text for third image here

Razvoz hrane na dom

type your text for 4th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 5th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 6th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 7th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 8th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 9th image here

CSO Ormož d.o.o

type your text for 10th image here

Programi sodelovanja z ostalimi ustanovami

 

Center za starejše občane Ormož si prizadeva, da bi povezal vse generacije v medsebojni soodgovornosti za vsa življenjska obdobja v duhu iskanja drug drugega v osnovnih potrebah, v potrebah bogatega ustvarjalnega življenja, družabništva in prostovoljne pomoči ter pomoči na domu. Zavedamo se, da to kar sadimo, dobimo in prav zato bi želeli, od mladih generacij naprej, dajati vrednotno in vrednostno popotnico v vseh obdobjih življenja, predvsem pa zavedanje, da je življenje eno, edino in neponovljivo in da smo odgovorni za življenje drug drugega. To poudarjamo mogoče zato, ker imamo občutek, da se v določenih obdobjih življenja premalo zavedamo, da bo prišel čas, ko bomo nekoga potrebovali.


V Centru za starejše občane Ormož, že od vsega začetka sodelujemo z zunanjimi ustanovami našega ožjega in širšega okolja. Sodelovanja potekajo mesečno v okviru mesečnih praznovanj rojstnih dni, sprehodov, druženj, predavanj, praznovanju koledarskih praznikov in prireditvah s kulturnim programom. Vsako srečanje je edinstveno in čudovito doživetje za naše stanovalce, ki jim popestri in obogati njihov vsakdan.


Skupaj s partnerskimi ustanovami letno organiziramo tudi veliko drugih, letnemu času prilagojenih aktivnosti, kot so »kožuhanje« koruze, prebiranje fižola, obrezovanje brajd, trgatev, martinovanje, pečenje kostanjev in koruze, skupne delovne akcije urejanja okolice doma ali bližnje okolice, likovno kolonijo in ustvarjalne delavnice v ostalih ustanovah. Vedno smo namreč pripravljeni slediti željam in potrebam naših stanovalcev, veseli pa smo tudi povabil, ko lahko svoje znanje in bogate življenjske izkušnje stanovalcev predstavimo drugim.