Spoštovani


Domovi za starejše imamo posebno poslanstvo, ki ga je potrebno vzeti z veliko mero odgovornosti in občutka do sočloveka. V CSO Ormož se od obstoja trudimo zadovoljiti potrebe lokalnega prebivalstva po namestitvah v institucionalno varstvo, kjer trenutno zagotavljamo 193 postelj. Ves čas aktivno spremljamo ključne razvojne trende in iščemo prostorske in strokovne rešitve s področja institucionalnega varstva in pomoči na domu ter razvijamo skrb za optimalne pogoje in kvaliteto storitev.

Janja JurkovičNamestitev v dom je pomembna odločitev posameznika, ki ni lahka in pomeni drugačen način vsakdanjega preživljanja časa. Pri tem se potrudimo, da je sprememba čim manj stresna, da je okolje čim bolj prilagojeno potrebam posameznega starostnika in da je začutiti spoštovanje in strokovnost.

Naš dom je dom, kjer se čuti domačnost, kjer se spoštujemo med sabo, kjer svoje delo opravljamo odgovorno in strokovno, kjer s preprosto besedo in prijaznostjo prepričamo stanovalce in svojce, da smo vredni zaupanja.Ta svet je lep,
če nekomu nekaj daš.
Ta svet je lep,
če nekoga rad imaš,
če stisneš roko komu,
ki ga kaj boli.
Ta svet je lep,
če si človek do ljudi.

(Tone Pavček)