Center za starejše občane Ormož si prizadeva, da bi povezal vse generacije v medsebojni soodgovornosti za vsa življenjska obdobja v duhu iskanja drug drugega v osnovnih potrebah, potrebah bogatega ustvarjalnega življenja, družabništva in prostovoljne pomoči ter pomoči na domu. Zavedamo se, da to kar sadimo, dobimo, in prav zato bi želeli od mladih generacij naprej dajati vrednotno in vrednostno popotnico v vseh obdobjih življenja, predvsem pa zavedanje, da je življenje eno, edino in neponovljivo in da smo odgovorni za življenje drug drugega.


V Centru za starejše občane Ormož že od vsega začetka sodelujemo z zunanjimi ustanovami našega ožjega in širšega okolja. Sodelovanja potekajo mesečno v okviru mesečnih praznovanj rojstnih dni, sprehodov, druženj, predavanj, praznovanj koledarskih praznikov in prireditev s kulturnim programom. Vsako srečanje je edinstveno in čudovito doživetje za naše stanovalce, ki jim popestri in obogati njihov vsakdan.


Skupaj s partnerskimi ustanovami letno organiziramo tudi veliko drugih, letnemu času prilagojenih aktivnosti kot so »kožuhanje« koruze, prebiranje fižola, obrezovanje »brajd«, trgatev, martinovanje, pečenje kostanjev in koruze, skupne delovne akcije urejanja okolice doma ali bližnje okolice, likovno kolonijo in ustvarjalne delavnice v ostalih ustanovah. Vedno smo namreč pripravljeni slediti željam in potrebam naših stanovalcev, veseli smo tudi povabil, ko lahko svoje znanje in bogate življenjske izkušnje stanovalcev predstavimo drugim.