CSO Ormož (Center za starejše občane) je organizacija, ki je glede na potrebe lokalnega okolja bila ustanovljena leta 2002. Dom stoji na obrobju mesta Ormož, v neposredni bližini zdravstvenega doma, ob levem bregu reke Drave. Oblega ga zelenica, sprehajalna pot in možnost za počitek v senci dreves. Dom lahko sprejme 153 stanovalcev v osrednji zgradbi, v Grošljevi vili, ki je locirana tik ob njej, je kapaciteta 12 stanovalcev. V letu 2019 je vrata odprla tudi enota Sveti Tomaž, kjer je 28 postelj namenjenih institucionalnemu varstvu.

V sklopu oskrbe starejših izvajamo tudi pomoč na domu za potrebe starostnikov v lokalnem okolju ter nudimo razvoz prehrane na dom.

Našim stanovalcem zagotavljamo socialno oskrbo, zdravstveno nego in prijazno ter domače okolje. V sklopu doma v prostorih recepcije deluje kantina namenjena stanovalcem, kjer lahko zgolj kupimo bonbone, se posladkamo ob vroči čokoladi ali popijemo kavo s sostanovalcem, svojcem ali prijateljem. Stanovalcem se glede na individualne potrebe in želje ponudi namestitev v enoposteljnih, dvoposteljnih ali večposteljnih sobah, opremljenih s sanitarijami, z možnostjo priključka za TV ali telefon.

Poleg osnovne oskrbe in nege strokovni delavci nudijo stanovalcem številne aktivnosti z možnostjo krepitve zdravja, psihofizičnih sposobnosti ter motoričnih spretnosti. Trudimo se izboljšati kakovost življenja tretjega življenjskega obdobja s strokovno obravnavo, prijaznostjo, spoštovanjem in ustvarjanjem domačnosti okolja.

Odločitev za spremembo okolja je posebna prelomnica v življenju posameznika, zato si prizadevamo v tistih ključnih trenutkih nuditi oporo stanovalcu in svojcem, kasneje pa ustvariti čim bolj domače okolje prilagojeno vsakemu posamično.